Kroatië voetbal - Speelronde 6 uitslagen en samenvattingen - 14/09/2024

In een spannende zesde speelronde van de SuperSport HNL hebben verschillende topteams uit Kroatië belangrijke overwinningen behaald. Rijeka klom naar de top van de ranglijst dankzij een schitterende treffer van Niko Janković tegen Gorica, terwijl Hajduk in een felbevochten duel Dinamo versloeg met een doelpunt van Marko Livaja. Lokomotiva boekte hun eerste overwinning van het seizoen tegen Istra, mede dankzij twee doelpunten van Silvio Goričan. Hieronder lees je de samenvattingen van deze en andere wedstrijden.

Rijeka wint in zware omstandigheden dankzij Janković en klimt naar de top

Gorica 0-1 Rijeka

Rijeka heeft in de zesde speelronde van de SuperSport HNL een belangrijke 1-0 overwinning geboekt op Gorica. Ondanks de zware weersomstandigheden, waarbij het veld door regen nat was, wist Niko Janković het winnende doelpunt te maken in de 58e minuut. Zijn krachtige schot vanaf 25 meter belandde via de lat in het doel, waarmee hij zijn team drie belangrijke punten bezorgde en Rijeka naar de top van de ranglijst leidde.

Beide ploegen hadden in de eerste helft kansen, met uitblinkende reddingen van de doelmannen Božidar Radošević (Gorica) en Martin Zlomislić (Rijeka). In de tweede helft bleef Rijeka aandringen en slaagde er uiteindelijk in om hun voorsprong vast te houden en de overwinning veilig te stellen. Gorica bleef na deze nederlaag op de zevende plaats in de competitie staan.

Lokomotiva behaalt eerste overwinning van het seizoen tegen Istra met twee doelpunten van Goričan

Istra 1961 0-2 Lokomotiva

In de zesde speelronde van de SuperSport HNL behaalde Lokomotiva hun eerste overwinning van het seizoen door Istra 1961 met 2-0 te verslaan. Silvio Goričan was de grote uitblinker van de wedstrijd met twee doelpunten, één in de 28e minuut en de tweede in de 86e minuut. Ondanks dat Istra meerdere kansen had, slaagde het team er niet in te scoren en miste zelfs een strafschop in de blessuretijd. Dankzij deze overwinning blijft Lokomotiva op de achtste plaats staan, terwijl Istra zesde blijft.

Livaja leidt Hajduk naar winst tegen Dinamo en brengt hen naar de top van de ranglijst

Dinamo 0-1 Hajduk

In de zesde speelronde van de SuperSport HNL won Hajduk met 1-0 van Dinamo Zagreb dankzij een doelpunt van Marko Livaja in de 70e minuut. De wedstrijd werd gekenmerkt door een hoge intensiteit en weinig kansen in de eerste helft, maar Livaja brak de ban na een slimme pass van Prpić. Dinamo probeerde terug te komen, maar kon niet profiteren van hun kansen. Door deze overwinning staat Hajduk nu bovenaan in de competitie, één punt voor Dinamo.